Kerktuin De Oude Kerk

Wat is er te zien ?
Wie onderhoudt de tuin ?
Wilt u meedoen ?

Wat is er te zien ?

Aan de torenkant staan rechts prachtige lindenbomen die, als men daar staat een pittoresk doorkijkje geven op de kerktuin en op een deel van de historische kerkebuurt.
In de tuin zelf valt direct de centrale ontmoetingsplek op: een rond terras, afgezet met lavendel en witte rozen, waar omheen een beukenhaag is geplant.
Hier bevindt zich ook een waterzuil als teken van eeuwig leven.
Links en rechts van het tuinpad liggen circelgewijs vier bloemperken, beplant met bloemen in de kleuren blauw, rood, wit en geel. De kleuren sluiten zoveel mogelijk aan bij de kleuren van het kerkelijk jaar. Iets verder is er een plek met o.a. bekende bijbelse heesters en bomen: de vijg, de brem en de taxus.

Ook voor kinderen is er een stuk tuin ingeruimd. Zij planten er zelf hun plantjes en met de oogst van de vele bloemen wordt de kerk tijdens een kerkdienst opgesierd.

Een kruidentuin, annex boemenborder bevinden zich achterin. Hier vindt u planten o.a. hysop, tijm en kamille.

Wie onderhoudt de tuin ?

Een tuingroep, bestaande uit vrijwilligers, komt regelmatig bij elkaar om het nodige onderhoud te verrichten. Wanneer de weersomstandigheden het toelaten zijn er op vrijdagmorgen tussen 9 en 11 uur mensen in de weer om de tuin te fatsoeneren.

Wilt u ook meedoen ?


Dat kan daadwerkelijk door u aan te melden als vrijwilliger bij de voorzitter ad interim, Betty Blankenstein
tel.035 603 59 30.

Of financieel door een bijdrage over te maken op de bankrekening Postbank: 297 56 90 t.n.v. St. Kerk & Cultuur
onder vermelding van Kerktuin

Ook zijn uw wensen of suggesties welkom, waardoor u zelf en anderen intenser van deze tuin kunnen genieten: mailto: Webmaster Kerktuin

 

terug naar de top van de pagina